Miljö och aktiviteter

Miljö och aktiviteter


Barnens Hus drivs i vad som kan se ut som en vanlig villa med tillhörande trädgård..


Tittar man lite närmare ser man dock att varje del är anpassad för att maximalt tillgodose barnens behov. Huset har två entreer, den ena går till Humlebo & den andra till Björnidet & Varglyan. Där ges barnen möjlighet i sin egen takt att klä av och på sig. Varje barn har sin egen plats för sina kläder och skor.


Humlebo är anpassat för de yngre barnen med sin lilla toalett, handfat, bord och stolar. Fönstren går ned till golvnivå så att barnen kan se ut på gården. Gården är också avgränsad med en egen del för de yngre barnen. På sin egen gård kan de i lugn och ro leka. Vilar gör de i sina vagnar under tak på gården eller på madrasser inomhus.


Hela övervåningen är vigd för de äldre barnen. Här finns arbetsbord och leksaker som lego, bilar, dockor, tågbana etc.

Alla avdelningar har stort fokus på digitalisering som en del av läroplanen och tillgång till ipad som verktyg.

 

På stora gården finns det bland annat en stor sandlåda, klätterställning, gungor, möjlighet att sparka boll, cyklar och en träbåt. Bägge gårdarna underhålls regelbundet av föräldrarna på höst- och vårstädningen.

SOMMARFEST

Den årliga sommarfesten i juni blir en fin avslutning för de äldsta barnen som ska börja skolan.

Alla barn sjunger och uppträder och de bjuds på hembakat i Barnens Hus egen trädgård. Alla föräldrar och syskon är självklart inbjudna och vi passar även på att tacka personalen för den gångna terminen. 

XXX

TEATERBESÖK

Varje termin får barnen åldersanpassade kulturupplevelser i form av teaterbesök.

Biblioteken i Täby och kyrkan brukar stå värd för en rad kvalitativa teaterföreställningar.

BAKNING

Barnens på stora avdelningen ges möjlighet att baka bröd som man sedan får ta med sig hem till familjen.

Bakningen är ett mycket uppskattat inslag i verksamheten. I aktiviteten ingår även att plocka undan, diska och iordningsställa miljön till nästa barn som kommer. 

LUCIAFIRANDE

Ett traditionsenligt Luciatåg anordnas varje år på Barnens Hus. Föräldrar bjuds på sång, fika med hembakade lussebullar och pepparkakor som barnen bakat.